Nieuwe gemeente en proeven vormen decor Visual Art Rally 2019

Het is een tijdje stil gebleven, maar na veel werk achter de schermen is de Stichting Rallyevenementen Voorthuizen er weer in geslaagd een fantastische wedstrijd op papier neer te zetten. Op zaterdag 13 april 2019 is het dan eindelijk zover, en zal de vijfde editie van de Visual Art Rally met opnieuw nieuwe klassementsproeven van start gaan!

De wedstrijd zal net als in 2018 verdeeld worden over drie verschillende evenementen: de Rally, Short Rally en Historic Rally. De deelnemers aan de Rally en Historic Rally zullen drie nieuwe klassementsproeven gaan rijden, die in totaal driemaal zullen worden verreden. In totaal krijgen de deelnemers ongeveer 120 wedstrijdkilometers voor de kiezen. Het wedstrijdcentrum/serviceterrein zal opnieuw opgezet worden op het industrieterrein van de Harselaar, waar de 1e deelnemer rond 11.50 over het startpodium zal gaan rijden.

Twee van de klassementsproeven zullen in de gemeente Barneveld en de gemeente Putten worden verreden, en daar komt nog een nieuwe gemeente bij. De derde klassementsproef zal namelijk in de gemeente Nijkerk worden verreden, en daar zal de hele dag actie te beleven zijn. Ongetwijfeld zal de klassementsproef net zo’n spektakel gaan worden als de proef op het industrieterrein van de Harselaar enkele jaren geleden. Meer informatie omtrend de nieuwe klassementsproeven volgt nog.

De Short Rally zal in totaal 4 klassementsproeven afleggen (2×2 proeven), die goed zijn voor ongeveer 58 wedstrijdkilometers. Zij zullen uiteraard tijdens de publieksproef in de gemeente Nijkerk aanwezig zijn evenals de proef in de gemeente Putten. Om 14:00 zal de eerste deelnemer uit de Short Rally het startpodium op gaan. Het finishpodium verplaatst zich vervolgens binnen de gemeentegrenzen van Nijkerk, waar om 18:00 de eerste deelnemer van de Short Rally over het podium zal rijden. De eerste deelnemer van de Rally zal rond 20:30 over het finishpodium gaan.

Ook dit jaar heeft de organisatie geprobeerd de inschrijfgelden zo laag mogelijk te houden voor de deelnemers, en met succes! Deelname aan de rally kost slechts €460,- in 2019, terwijl dit voor de Short Rally €355,- bedraagt. Meer info volgt.

Wilt u alle wedstrijdinfo nog eens op een rijtje zien? Klik dan hier.

1 commentaar

  1. Ronnie Attema Ronnie Attema
    23 januari 2019    

    Jammer dat de shortrally niet in Barneveld rijdt, maar ziet er uit als een goed parcours over leuke wegen, zeker de kallerbroekerweg is altijd een leuke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *