KP3: Watergoor

De derde en laatste klassementsproef die we aan u voorstellen zal verreden worden op ‘industriegebied. Eenmaal eerder organiseerden we een industrieproef op ‘De Harselaar’ in Barneveld. De industrieproef van Watergoor in Nijkerk van dit jaar belooft net zo bijzonder te gaan worden naar onze mening!

De proef bestaat uit twee rondkoersen. De eerste is een kort rondje en moet gezien worden als opwarmer, waarna de deelnemers de grote rondkoers in worden geknald. Het industriegebied bestaat uit brede wegen waardoor er op de meeste stukken makkelijk met twee auto’s naast elkaar kan worden gereden. Een aantal prachtige bochtencombinaties zorgen ervoor dat de deelnemers ook voor publiek een hoop spektakel kunnen opleveren.

De proef bevat tevens een hoop technische stukken voor de deelnemers. Bedrijventerreinen, waarin de deelnemers zelfs tussen bedrijfspanden door of achter bedrijfspanden langs zigzaggen worden afgewisseld met rechte stukken om even op adem te komen, om vervolgens weer over enkele andere terreinen en technische stukken te rijden. Ook langs het pand van onze hoofdsponsor Visual Art & Design zal worden gereden. Nadat de proef is gereden kunnen de auto’s even afkoelen door een stuk polder door te rijden en even rustig op adem te komen.

De proef is mede bedacht om ook het publiek volop van het spektakel van de rally te kunnen laten genieten. Waar de meeste stukken op de proef bij Kallenbroek voor het publiek moeilijk bereikbaar zijn, kan er op het industrieterrein van De Watergoor veel publiek worden gehuisvest. Ook zijn er op deze proef veel stukken waar je de auto’s meerdere bochten kunt zien nemen en veel wegen van het parcours dicht bij elkaar in de buurt komen.

Doordat je op sommige punten meerdere stukken van de klassementsproef kunt zien zal je naar verwachting constant een auto in actie kunnen zien op deze klassementsproef. Je zou bijna niet meer weten waar te moeten kijken op deze proef. Daarnaast zal er de hele dag wat te beleven zijn op het industrieterrein. Achter de Rally aan volgen namelijk de Historic Rally en Short Rally, en tussen deze en de start van de Rally voor de volgende lus zal er zowel op als langs de baan de hele dag entertainment zijn!

3 commentaren

 1. John John
  27 maart 2019    

  Dat belooft dus echt mooi te worden.nu al zin in.

 2. Marco Marco
  28 maart 2019    

  Is er ergens een landkaart met de route voor Watergoor te vinden, eveneens als starttijden ?

 3. jan jan
  10 april 2019    

  leuke foto , navigator met haarnetje ….Rally For Kids dag gemaakt ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *