KP2: Hell

De tweede klassementsproef van de Rally en Historics zal de proef zijn waarmee de Short Rally zal aftrappen tijdens de 2019-editie van het evenement. In het randgebied van Putten is een compleet nieuwe rondkoers uitgezet die de deelnemers uit de Short Rally gelijk wakker zal schudden.

De proef lijkt in eerste instantie erg onschuldig, maar op snelheid zal dit ongetwijfeld anders gaan aanvoelen. Het begin is rustig en erg ‘Nederlands’, maar na een kleine 1.5 kilometers volgt een reeks lange en snel opeenvolgende bochten. De wegen worden geflankeerd door hoge bomen en struikgewassen waardoor alles op elkaar lijkt en bepaalde bochten(combinaties) erg onoverzichtelijk worden. De pacenotes van de navigator zijn daarmee van cruciaal belang…

De rondkoers opzich is niet heel lang. Na 5 kilometers kan er even gezwaaid worden naar de concurrentie die klaar voor de start staan. Na nog bijna een complete ronde af te werken verlaten de deelnemers de rondkoers om vervolgens nog een staart (gedeelte na de rondkoers tot de finish) van ruim drie kilometers af te werken. Dit gedeelte is het enige stuk dat we eerder hebben uitgezet en sommige deelnemers nog bekend zal voorkomen. Toen in dit gebied van de proef voor het laatst werd gereden werd de proef daarentegen wel als ‘de mooiste proef van de rally’ beoordeeld.

Genoeg uitdaging dus op een ruim 13 kilometers lange klassementsproef. Oh ja, hadden we ook al gezegd dat er een mooi stuk onverhard in het parcours zit en maar liefst drie hairpins?

Onboard KP2: Bekijk hier

Foto: Bert Vlijm

1 commentaar

  1. Pablo Pablo
    11 april 2019    

    In 5:23 min it will slow down?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *