KP1: Kallenbroek

Al jarenlang staat de klassementsproef bij Kallenbroek op het verlanglijstje van de organisatie. Deze prachtige proef in Barneveld is nog verreden in de tijd van de Tulpenrallye. Toentertijd werd dit parcours beproefd door grote namen als Jan van der Marel, Renger Guliker, John Bosch en Henk Vossen. Laatstgenoemde mag na ruim dertig jaar terugkeren op bekend terrein.

De klassementsproef is gelegen tussen spoorlijnen, snelwegen en landbouwgebieden wat de bereikbaarheid voor het publiek helaas wat lastiger maakt. De deelnemers daarentegen zullen ongetwijfeld smullen van deze proef. Zoals veteranen wel weten zullen op deze snelle en technische proef de jongens worden gescheiden van de mannen. Ook al is het parcours 100% verhard en ligt het er netjes bij, toch zullen de deelnemers hun handen vol hebben. Veel onoverzichtelijke bochten die steeds scherper lijken of worden maken het parcours zeer verraderlijk. Wie niet goed bij de les is kan het op deze proef al helemaal verliezen.

De kronkelende wegen lijken gemaakt voor de rallysport, en het plan is dan ook zo weinig mogelijk obstakels te plaatsen voor de deelnemers zodat er volop genoten kan worden van deze proef. Deze rondkoers zal slechts 1 rondje bevatten. Alhoewel, ‘rondje’… met meer dan 9 kilometers op de teller voordat de deelnemers weer langs de start komen is het niet echt een ‘rondje’ te noemen. De helft van de rondkoers zal maar twee keer worden verreden voordat de deelnemers richting de finish gaan. Het stuk dat twee keer wordt verreden is daarentegen wel het meest technische stuk van de KP. De proef wordt enkel gereden door de deelnemers van de Rally & Historic Rally die deze in totaal driemaal voor de kiezen krijgen, puur genieten dus!

Onboard KP1: Bekijk hier

Foto: Bart Loerakker (Haarlem)

4 commentaren

 1. Marjan Marjan
  25 maart 2019    

  Dit zou toch echt fantastisch zijn wat was dat een leuke tijd

 2. coremans coremans
  25 maart 2019    

  ook bij de historIcs is er een deelnemer die 30 jaar geleden daar ook gereden heeft nl, W.Coremans rijdt inmiddels 50 jaar rally,s waarvan de laatste 20 jaar met een BMW M3 E30

 3. Gradus Gradus
  8 april 2019    

  Wanneer komt de onboard KP 1 op jullie site?

 4. 11 april 2019    

  Hoe laat starten jullie met deze proeven? Wil dit niet missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *